Hvor er sporene


Søger du det hurtige overblik er det lige her:

link til sporene p.t.

Hvis du ikke ser noget, så opret en gratis profil på RideWithGPS.com

Denne fil giver dig den fulde rundtur p.t., hvor sporområderne forbindes via grusveje.

...men læs gerne videre, det vil hjælpe endnu mere…

Sporbyggeriet i Hedeland er i gang flere steder, og intet er endnu opmærket, men det kommer i løbet af 2023. Indtil da, har vi lavet denne info-side hvor du får lidt hjælp til at finde rundt, lidt info om hvilke spor-sektioner, der kan køres, og hvordan planen er fremadrettet. Læs længere nede på siden, hvor du også finder GPX filer til din cykelcomputer.

Hele området vil på sigt binde seks bydele sammen;: Vindinge, Tune, Hedehusene, Nærheden, Stærkende og Reerslev. Det er målet, at alle borgere i de områder skal have let, sikker og informeret adgang til at cykle i Hedeland.

Der vil løbende være opslag fra Hedeland Sporbyggerlaug, så du kan være med til at bygge MTB-spor i det store og spændende projekt, der er startet op i Hedeland.

Planen er 23 km grønt spor på grusveje, 26 km sammenhængende blåt singletrack spor, 3-5 sporområder med forskellige stilarter, som alle bindes sammen af det blå og grønne spor.

Sektioner og områder vil kunne køres kort, mellemlangt eller langt, det er helt op til dig. Der vil være et centralt beliggende rødt/sort sporområde: The Canyon. Der vil være et nordligt tæt på Hedehusene og Nærheden: Northside, med primært blå spor, men med røde sektioner, som kan tilvælges. Det nordvestlige område: Kaptajnen, som vil have et blåt hovedspor rundt, men også alle de små tilvalgsmuligheder, med forskellige sværhedsgrader, vil blive bevaret og der vil ikke være ensrettet. Det sydøstlige område: Tune Engen, området overfor Tune Hallerne, skal udbygges men er p.t. slet ikke fastlagt. Vores plan er at lave et læringsområde, hvor børn, unge, gamle, begyndere, øvede og eliten – ja alle – kan øve sig på forskellige køreteknikker. Det vil blive Danmarks første af sin slags og bakkes op af flere trænere, instruktører og DGI.

Mountainbike sporten i Danmark har ingen idrætsfaciliteter overhovedet. Vores mål er, at skabe 2-3 stykker i Hedeland og p.t. tænker vi The Canyon som et specifikt område til XCO (Olympisk disciplin), hvor ryttere med god kondi og god teknik kan dyste om at blive Danmarksmester.

The Canyon

The Canyon, bliver det helt vilde område, et RØDT spor med SORTE sektioner.
Her kan du blandt andet møde rå og udfordrende sporstykker med navnene, Tscherning`n`Rocks, Kong Havtorn ,The Damn Dam, Ole’Rockduo, Lazer®️Fast og Shimano®️Climb. Et sporområde som bygges i høj klasse med indspark fra de bedste sporsættere i DK, og krydret med udenlandske elementer, hjemtaget af lokale eliteryttere og spor freaks, som nu sætter deres aftryk på sporet. Det bliver simpelthen verdensklasse  Du kører denne sektion, hvis du skal have max. puls og kan køre røde/sorte spor. Vær opmærksom på, at området ikke er gradueret/opmærket endnu.

Der er flere Strava Segmenter du kan udfordre, bl.a. Shimano®️Climb og Lazer ®️Fast.

Link til starten på The Canyon.

The Canyon Rødt og Sort spor – GPX fil.

Northside

Her finder du P-Skoven, Kratluskeren, Skrænten og K9.

I P-Skoven kan du køre omgange, krydret med Møllen og nogle lækre wauw op/ned kørsler. Fortsæt gennem Kratluskeren, så rammer du Skræntens stejle opkørsel, hvor der skal trædes hårdt og kontrolleret for at komme op.
Retursporet og dermed nedkørslen fra Skrænten er RØDT og kun for de øvede, lidt hop/drops melder sig pludseligt på vejen ned.
Kommer du sydfra via grusvejen, kan du starte oplevelsen via K9 Trail Head, et flow- og bermspor der frembringer et stort smil. NorthSide kan køres som et stort loop, men det er ikke helt færdigt over alt. Vi forventer det bliver færdigt til sommer. Vær også her opmærksom på, at områderne endnu ikke er graduerede/opmærkede.

Link til starten på NorthSide

Northside blåt/Rødt – GPX fil.

Southside

Southside er en vestlig afstikker fra Northside. Så snart du har kæmpet dig op af Skræntens stejle opkørsel, krydset hen over engen, får du et valg. Du kan køre til venstre og loope Northside eller du kan køre til højre ned ad Southside. Southside forbinder over til DSV-broen, hvor sporforbindelsen til Panik og andre små sporstykker findes. Derfra kan man så køre ind på Kaptajnen. Southside er helt nyt og mangler benchcut og justering, så pt. kan det kun køres forsigtigt og med gode sideknopper på dækkene. Vi forventer det er færdigt til sommer.
GPX fil til sporstykket.

Kaptajnen

Ved den brede træbro finder du indgangen til det klassiske Kaptajn-spor, opkaldt efter en af de lokale MTB legender. Hovedsporet rundt er blåt, men der kan forekomme afstikkere til udfordrende sektioner, der ikke er graduerede. Start og stop ved broen, ingen kørselsretning og et skønt området i stilen Vildt & Råt, som vi ønsker at fastholde. Et par hurtige omgange på sporet er rigelig motion for de fleste motionister, og er perfekt sted til hyggetur, hvor man bliver udfordret lidt undervejs med gode op/nedkørsler og hurtige sving.
Link til starten på Kaptajnen
Kaptajnen blåt – GPX fil.

Har du ikke en MTB selv eller vil du have en guidet tur, så tjek MTB Hedeland Tours ud