Søger du det hurtige overblik er det lige her:
MTB United og Trailforks viser dig vej til sporene.
Denne side giver dig den fulde rundtur, med links til segmenterne.
MTB Hedeland on Trailforks.com
Sporbyggeriet i Hedeland er i gang flere steder, og det er opmærket. Der mangler stadig Trailhead skilte, men du kan finde stolperne med piktogrammer og dermed rundt på sporene. Trailhead skilte sættes op senere. Læs længere nede på siden, hvor du også finder GPX filer til din cykelcomputer.
Hele området vil på sigt binde seks bydele sammen;: Vindinge, Tune, Hedehusene, Nærheden, Stærkende og Reerslev. Det er målet, at alle borgere i de områder skal have let, sikker og informeret adgang til at cykle i Hedeland.
Der vil løbende være opslag fra Hedeland Sporbyggerlaug, så du kan være med til at bygge MTB-spor i det store og spændende projekt, der er startet op i Hedeland.
Planen er 23 km grønt spor på grusveje, ca. 30 km sammenhængende blåt singletrack spor, 4-5 sporområder med forskellige stilarter, som alle bindes sammen af det blå og grønne spor.
Sektioner og områder vil kunne køres kort, mellemlangt eller langt, det er helt op til dig.
Der vil være et centralt beliggende rødt/sort sporområde: The Canyon. Der vil være et nordligt tæt på Hedehusene og Nærheden: Northside, med primært blå spor, med én rød sektion p.t., som kan tilvælges. Det nordvestlige område: Kaptajnen, som vil have et blåt hovedspor rundt, men også alle de små tilvalgsmuligheder, med forskellige sværhedsgrader, vil blive bevaret og der vil ikke være ensrettet. Tempelbakken med Danmarks næstlængste nedkørsel, en fed og krævende opkørsel, mulig for at køre loopet, eller dreje fra og køre til The Canyon – eller derfra bare fortsætte på hele den blå runde.
Alle fire områder er forbundet med blå spor: Fra The Canyon via Gåsesletten og East Side, til North Side. Fra Northside til Kaptajnen via Woolstreet, PikNik og Stripper Lau. Fra Kaptajnen til Tempelbakken via Evighedsskoven og fra Tempelbakken via grusveje til The Canyon.
Det sydøstlige område: Tune Engen, området overfor Tune Hallerne, skal udbygges men er p.t. slet ikke fastlagt. Vores plan er at lave et læringsområde, hvor børn, unge, gamle, begyndere, øvede og eliten – ja alle – kan øve sig på forskellige køreteknikker.
The Canyon
The Canyon, bliver det helt vilde område, et RØDT spor med SORTE sektioner.
Her kan du blandt andet møde rå og udfordrende sporstykker med navnene, Tscherning`n`Rocks, Kong Havtorn ,The Damn Dam, Ole’Rockduo, Lazer®️Fast og Shimano®️Climb. Et sporområde som bygges i høj klasse med indspark fra de bedste sporbyggere i DK, og krydret med udenlandske elementer, hjemtaget af lokale eliteryttere og spor freaks, som nu sætter deres aftryk på sporet. Det bliver simpelthen verdensklasse. Du kører denne sektion, hvis du skal have max. puls og kan køre røde/sorte spor.
Der er flere Strava Segmenter du kan udfordre, bl.a. Shimano®️Climb og Lazer ®️Fast.
Link til starten på The Canyon.
Northside
Her finder du P-Skoven, Kratluskeren, Skrænten og K9.
I P-Skoven kan du køre omgange, krydret med Møllen og nogle lækre wauw op/ned kørsler. Fortsæt gennem Kratluskeren, så rammer du Skræntens stejle opkørsel, hvor der skal trædes hårdt og kontrolleret for at komme op.
Retursporet og dermed nedkørslen fra Skrænten er RØDT og kun for de øvede – lidt hop/drops melder sig pludseligt på vejen ned, men alt kan køres med begge hjul i sporet. Kommer du sydfra via East Side, kan du starte oplevelsen via K9, et flow- og bermspor der frembringer et stort smil. NorthSide kan køres som et stort loop.
Woolstreet
Woolstreet er en vestlig afstikker fra Northside. Så snart du har kæmpet dig op af Skræntens stejle opkørsel og krydset hen over Lerkrukken på engen, får du et valg. Du kan køre til venstre og loope Northside, eller du kan køre til højre ned ad Woolstreet. Woolstreet forbinder over til DSV-broen, hvor sporforbindelsen til Piknik og Stripper Lau findes. Derfra kan man så køre ind på Kaptajnen. Woolstreet er helt nyt og mangler her og der lidt benchcut og justering, men kan fint køres med gode sideknopper på dækkene. På en tør sommerdag kan der hvirvles støv op fra gammelt Rockwool, som desværre ligger dumpet på Woolstreet fra gammel tid. Vi overvejer at lægge et toplag på, men p.t. skal du være opmærksom på det. Det kan virke lokalt irriterende.
PikNik
Efter DSV-broen kører du ind på PikNik. Det er et blåt spor der dog byder på et par lækre udfordringer. En lille rød afstikker med den berømte op/ned sten, som mange har mistet balancen på. Frygt ikke, man sætter bare foden ned og genfinder balancen. Den sten kan du køre udenom på to måder; i starten hvor sporet deler sig i blåt til højre og rødt til venstre. Eller lige ved stenen, hvis du fortryder, men giv den en chance ved at holde en ok fart, så rulles den kontrolleret. Hvem faen har fundet på det navn?
Stripper Lau
Efter du har krydset grusvejen kører du ind på Stripper Lau. Den første del af sporet er ret krøllet og snævert, men faktisk åbnet en del op i ATV bredde. Jeps, der er mange som godt kan lide lav fart, snørklede spor og arbejdet med det brede styr mellem træer og buske. Nyd sporet, find flowet, de kan faktisk godt lade sig gøre i lav fart – kig langt frem – så går det fint. Pas på all troldejægerne på sporet. Fuglehussporet, som de følger, mellem Glade Anders og Måne Mor krydser flere gange. Hils pænt på dem, det smitter. Stripper Lau ender med et valg. Du kan køre helt ud på grusvejen og græspladsen, og fortsætte ind på Kaptajnen. Gør det, Kaptajnener fyldt med fede overraskelser udover det blå markerede spor. Eller du kan dreje skarpt til venstre før grusvejen, inde på sporet, og fortsætte via Evighedsskoven til Tempelbakken.
Kaptajnen
Ved den brede træbro finder du indgangen til det klassiske Kaptajn-spor, opkaldt efter en af de lokale MTB legender. Hovedsporet rundt er blåt, men der kan forekomme afstikkere til udfordrende sektioner, der ikke er graduerede. Start og stop ved broen, ingen kørselsretning og et skønt området i stilen Vildt & Råt, som vi ønsker at fastholde. Et par hurtige omgange på sporet er rigelig motion for de fleste motionister, og er perfekt sted til hyggetur, hvor man bliver udfordret lidt undervejs med gode op/nedkørsler og hurtige sving.
Link til starten på Kaptajnen
Evighedsskoven
Det er en helt nyt spor og der er ikke gjort meget ved det p.t. Så her er det tilbage til græsrødderne – eller jorden, rødderne, fedtede sving og alt de vi elskede ved MTB, før sporene blev til grusstier. På sigt vil vi justere og vandsikre sporet, med det kræver lige en vinter eller to at få det overblik på plads. Det er et spor som virker langt – for evigt – men som med Stripper Lau – kig langt frem, find flowet – så er der faktisk ret sjovt. Der er også her to krydsninger med Fuglehussporet, det som troldejægerne bruger. De kommer efter du har fløjet ned og op og ned og op af U-bakken. Pas på, sæt farten ned og hils pænt. Udgangen på sporet er p.t. ikke på plads og ender i høj fart i det store gruskryds. Sæt farten ned!!!!!
Tempelbakken
Tempelbakken er et super sjovt loop, med en krævende og lang opkørsel, hvorefter du belønnes med Danmarks næstlængste nedkørsel. Flow og fart, med en afslutning som udfordrer din teknik med smil. Kan du holde flowet hele vejen til starten af opkørslen, uden at træde i pedalerne, så har du ramt rigtigt. Efter den lange nedkørsel kommer endnu en krævende opkørsel, hvor du på toppen kan køre hen til flow-nedkørslen igen, eller du kan tage den anden nedkørsel til venstre, der fører dig til slutningen af Tempelbakken og der hvor grusvejen forbinder over til The Canyon.
Link til starten af Tempelbakken.
Hedeland MTB Tours
Har du ikke en MTB selv eller vil du have en guidet tur, så tjek MTB Hedeland Tours ud