Opsætning af cyklen


Korrekt opsætning af cyklen er vigtig for en god oplevelse

Sporet i The Canyon området er på mange anderledes end andre spor i Hedeland og resten af Danmark. Området har været aktiv grusgrav indtil 2021, så selvom der er brugt over 1.000 timer på at lave det klar til fede og udfordrende MTB oplevelser, så er det stadigt meget råt og med mange typer underlag. Fælles for dem alle er, at der sten i rigtig mange afskygninger. Alt fra 5 tons store sten til små flintsten. Nogle sektioner er ret ujævne, andre har relative stejle stigninger krydret med hop/drop, det er selvsagt noget, som sætter store krav til både cykel og rytteren. 

Her følger vores anbefalinger baseret på vores egne erfaringer og tilbagemeldinger. Skriv gerne dit bud på det rigtige set-up i kommentar feltet.

Fully eller hardtail 

De fleste er glade for en mountainbike med full suspension (afdæmpning både foran og bagpå). Vi ser selvfølgelig også hardtails i området, men tilbagemeldingen er, at kroppen bliver “udfordret”.

Dæk

Pga. underlaget og diverse sten sektioner bliver dækkene hårdt udfordret. Vi anbefaler derfor kraftige dæk med høj beskyttelse. Vi anbefaler et højere dæktryk i dette områd, end hvad man ellers kører med på “normale” spor. 

En 80 kg rytter med 2,3” dæk med tubeless setup vil typisk kører med 1,7 bar foran og 1,9 bar bagtil. Der er ingen facitliste, så vi anbefaler, at ryttere som besøger området laver egen vurdering. Et tubeless setup vil være klart at foretrække.